Juli Verne 2019

posted in: Veredicte Nit | 0

CERCLE DE LES ARTS I DE LES LLETRES
XLII ANIVERSARI DE LA NIT LITERÀRIA ANDORRANA


La Massana – Principat d’Andorra 2019

Acta Jurat

 Premi Juli Verne de ciència-ficció i fantasia

Dotat pel Grup Maestre

Reunit el  jurat corresponent al Cartell de Premis de la quaranta-dosava edició de la Nit Literària Andorrana, del Premi Juli Verne de ciència-ficció i fantasia, dotat pel Grup Maestre amb 2000 Euros, format per David Cirici Ariño, Ricard de la Casa Pérez i Elisabeth Zorita Vilabrú, després d’haver llegit les quatre obres rebudes han decidit declarar finalistes a:

BUNRAKU (I-901)
Utopies imperfectes (I-902).

Amb posterioritat i després d’un nou debat el Jurat, per unanimitat, decideix atorgar el Premi Juli Verne d’enguany a la plica I-901 amb el hotel BUNRAKU.

La historia ens situa en el shogunat Tokugawa, tercer i últim shogunat que va ostentar el poder al Japó. Just en el moment en el que esclaten les tensions entre la tradició cultural del país (degut al seu aïllament) i les pressions de les potències occidentals per introduir-se. L’autor estableix un paral·lelisme entre aquell moment i el que qualsevol cultura està vivint amb l’acceleració tecnològica actual. L’ambient fantàstic amb matisos de Steampunk i novel·la negra ens submergeixen en una atmosfera difícil de sostreure’s.

Oberta la plica corresponent resulta ser l’autor: Alex Puig Linares d’Andorra la Vella.

Signant la present Acta en prova de conformitat els components del Jurat a La Massana, el dia 6 de novembre de 2019.

JURAT
David Cirici Ariño
Ricard de la Casa Pérez
Elisabeth Zorita Vilabrú

Comments are closed.